І зараз, і завжди залишиться книга

Умберто Еко

Презентація історичного роману- притчі "Звичайник"


img_0133

21 вересня в рамках декади відкритих дверей у бібілотеці Тернопільського державного медичного університету відбулася творча зустріч з відомою тернопільською письменницею, етнографом та фольклористом, громадським діячем, відомим волонтером Лілією Мусіхіною, яка презентувала свою нову книгу – історичний роман-притчу «Звичайник». Гостя розповіла про історію його написання, про інші книги, видані раніше, а також поділилася спогадами про побачене і пережите на Євромайдані та досвідом волонтерської діяльності.
Спершу Лілю Мусіхіну тепло привітала директор університетської бібліотеки Олена Проців. Справа в тому, що цього дня письменниця святкувала ще й свої уродини. Модератори творчої зустрічі – бібліотекарі Ірина Стасишин та Галина Галат нагадали про творчий шлях письмениці, авторки книг «Магія українців устами очевидця», «Магія гір. Чарівне в житті гуцулів», «Золотий корінь», «Звірослов. Міфологема тваринного світу» та інших.
img_0119
Історичний роман-притча «Звичайник» побачив світ у 2014 році. Це книжка про Україну ХVII століття, призабуту історію кобзарської культури, про мандрівку кобзаря Мартина і його поводиря Устимка, про таке собі старцівство, яке «не у вусах і не в бороді». «Старцівство – це правду людям нести, нагадувати, хто вони і звідки. Допомагати чим зможеш… між старцями сам Бог ходить», – зазначила під час презентації автор.
img_0124
«Звичайник» – подорожній роман ще й тому, що писався він переважно в дорозі і це теж надзвичайно цікава історія. До речі, на Всеукраїнському літературному конкурсі «Коронація слова» 2014 року  в номінації «романи» «Звичайник» посів 4 місце.
Лілія Мусіхіна розповіла про те, що надихає її на творчість, поділилася своїми  творчими планами.
img_0187
Учасників зустрічі цікавила також волонтерська діяльність письменниці, яка, як відомо, організовувала акції зі збору коштів для  наших бійців в зоні  АТО, пошиття і доставку їм теплого одягу, медичних аптечок.
Гостя відповіла на запитання  аудиторії. На завершення  зустрічі  її організатори сердечно подякували Лілії Мусіхіній за цікаве спілкування і  побажали їй нових творчих здобутків.

Немає коментарів:

Дописати коментар