І зараз, і завжди залишиться книга

Умберто Еко

У бібліотеці ТДМУ презентували нові посібники з домедичної допомоги

27 вересня у  читальній залі бібліотеки Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського відбулася презентація  сучасних посібників з домедичної допомоги видавничого дому «Ожива». Захід зорганізували під час традиційної Декади відкритих дверей, приуроченої Всеукраїнському дню бібліотек.
Про нові видання розповіли завідувач кафедри медицини катастроф з курсом військової підготовки, професор Арсен Гудима та доцент кафедри медицини катастроф Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Шупика, завідувач відділом підготовки інструкторів з надання домедичної допомоги Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України Віталій Крилюк.
Посібники з надання домедичної та екстреної медичної допомоги постраждалим внаслідок травм так і називаються – «Домедична допомога: серцево-легенева реанімація (алгоритми та маніпуляції)», «Домедична допомога: травма (алгоритми та маніпуляції)» та «Надання екстреної медичної допомоги травмованим на догоспітальному етапі». Йдеться про надання домедичної (першої медичної допомоги) у разі невідкладних станів людини нетравматичного генезу на догоспітальному етапі, у випадку травматичних пошкоджень, у тому числі й при надзвичайних ситуаціях. Всі три книги мають зручний формат та якісну поліграфію і рекомендовані вченою радою Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.
Вчасно надати домедичну допомогу – означає врятувати людині життя. Каліфікована допомога може знадобитися будь-де і будь-коли. Головне – не втратити «золоті» хвилини, щоб встигнути реанімувати людину. Ці посібники допоможуть студентам ТДМУ отримати потрібний обсяг знань, а відпрацювати практичні навички й відшліфувати медичні маніпуляції  вони зможуть в сучасному центрі симуляційного навчання, обладнаному відповідними тренажерами.
Гості подарували бібліотеці примірники нових видань з домедичної допомоги і директор книгозбірні Олена Проців тепло подякувала за таке чудове поповнення бібліотечного фонду.
Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

Немає коментарів:

Дописати коментар