І зараз, і завжди залишиться книга

Умберто Еко

У бібліотеці ТДМУ відкрили Мистецьку галерею

У бібліотеці Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 19 квітня 2018 року свою роботу розпочала Мистецька галерея. Вона була створена як художній простір для студентів і викладачів, які полюбляють створювати і споглядати живописні полотна. Галерея матиме змінну експозицію, збиратиме поціновувачів фотоарту, образотворчого та інших видів візуального мистецтва.
 
З нагоди відкриття артпростору в бібліотеці ТДМУ свої роботи для виставки надав тернопільський художник Микола Пазізін. Студенти з цікавістю розглядали полотна. Особливе захоплення викликали зображення квітів бузку, дерев’яної церкви у Старому парку, центральної частини міста.
 
Своєю ніжністю вразила картина «Березень». У «Соняхах» студенти побачили алюзію до відомого полотна Вінсента ван Гога «Соняхи у вазі». Обговорення картин плавно переросло у дискусію про справжнє покликання, адже лікар теж по-своєму митець, який зачіпає найтонші струни людської душі, якому довірено найцінніше – наше здоров’я і життя.
Дякуємо директору бібліотеки ТДМУ Олені Проців, а також її колективу за допомогу в організації галереї.
Переглянути картини Миколи Пазізіна можна упродовж місяця у робочі години книгозбірні нашого університету. Про те, хто наступний презентуватиме свою творчість, ви дізнаєтеся з анонсів на нашому сайті.

Немає коментарів:

Дописати коментар