І зараз, і завжди залишиться книга

Умберто Еко

Олександр Смик. Спосіб життя

 

Мальовані хати… Дорога до Бога

Чого нам боятись? Нічого і всього

Щось янголу кепсько - сприймає все мовчки

Відлунює серце заплакані очі

Все ніби здійснилось. Життя удалося

Як гарно нам мила з тобою жилося

Чого нам боятись? Нічого і всього…

Коли ти крилатий - нелегка дорога

Чогось забагато а чогось замало

Чого нам боятись? Своє відбоялись…

О. Смик

27 квітня 2021 року в бібліотеці Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського відбулася зустріч з українським бардом, поетом, драматургом Олександром Смиком. 

Вона продовжила цикл «Творчі зустрічі в бібліотеці». 

 Олександр Смик народився 26 жовтня 1957 року на Сумщині, зростав на Рівненщині, нині живе на Тернопіллі. Закінчив Рівненський державний педінститут та Київський університет імені Тараса Шевченка. Дипломант фестивалю ”Червона рута-91”, володар премії Краківської конфратерні поетів. Лауреат літературних премій імені Василя Стуса, Богдана Лепкого та краєзнавчої – імені Володимира Гнатюка. Автор концептуальних розробок музичних фестивалів «Тарас Бульба», «Вивих», «Повстанські ночі», «Лаба», «Золоте підпілля», «Зелений цвіт – цвіт надії», «Кобзарські сезони Волині», «Прем’єр-фест». Організував перший і єдиний в Україні приватний будинок творчості «Потік Ірви» у місті Кременці на Тернопільщині. Колекціонує картини. Видав понад 25 дисків і 20 книжок.

Олександр Смик — постать відома на Тернопільщині й за її межами, людина-ерудит, особистість, про яку можна говорити багато і довго. Його харизма, гострота розуму, небайдужість до того, що відбувається довкола, непосидючість та креативність — гідний приклад для наслідування!

Під час зустрічі Олександр Іванович розповів про себе, свою творчість та роль письменника  в сучасному суспільстві, представив збірку поезій «Для Бога все вчасно» й  росказав про новий проект, присвячений храмам України.

Переглянути відеозапис зустрічі можна за посиланням: Олександр Смик. Спосіб життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар