І зараз, і завжди залишиться книга

Умберто Еко

До бібліотеки ТНМУ надійшло повне зібрання творів Лесі Українки

Бібліотека Тернопільського національного медичного університету поповнила свій фонд надзвичайно цінним виданням — Повним академічним зібранням творів Лесі Українки у 14 томах, виданим з нагоди її 150-річного ювілею. Ініціатором цього видання виступив Волинський національний універститет імені Лесі Українки.

До  нього увійшли увійшли увійшли всі знайдені на сьогодні тексти письменниці. Відновлено фрагменти й матеріали, вилучені цензурою в попередніх виданнях. Додано розлогі текстологічні, історико-літературні та реальні коментарі.

Видання поділене тематично і жанрово за такими напрямами-блоками:

  •  Драматургія (1–4 томи);
  •  Поезія та ліро-епічні поеми (5 том);
  •  Художня проза (6 том);
  •  Літературна критика та публіцистика (7 том);
  •  Переклади (8 том);

·         Записи народної творчості та пісні, записані з голосу Лесі Українки (9 том);

·         «Стародавня історія східних народів» та конспекти, виписки, нотатки (10 том)

·         Листування (11–14 томи)

14-томник видано державним коштом. Наклад склав 1500 примірників. Книжки безкоштовно передано до бібліотек, закладів вищої освіти, академічних та музейних установ в Україні та за її межами, у дипломатичні представництва України в інших державах.

Працівники  бібліотеки Тернопільського національного медичного університету, викладачі та  студенти університету висловлюють слова щирої вдячності Українському інституту книги і Міністерству культури та інформаційної політики України за це надзвичайно змістовне видання, яке допоможе нашим сучасникам осмислити глибину творчості Лесі Українки.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар