І зараз, і завжди залишиться книга

Умберто Еко

У бібліотеці ТНМУ відсвяткували День української хустки

 

7 грудня відзначають Всесвітній день української хустки. Це неофіційне щорічне свято, мета якого об'єднати жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій. Адже саме українська хустка об’єднує жіночі покоління і передається як родинна цінність від матері до доньки.

Яскрава, квітчаста українська хустка — невід’ємна частина національної культурної спадщини. Споконвіку вона була не просто обов’язковим головним убором для заміжніх жінок, а й особливою реліквією, що передавалася з покоління в покоління, символом прихильності, любові, вірності, прощання, скорботи і, звичайно ж оберегом.

Дивовижні й неповторні українські хустки усміхаються мальвами та підморгують таємничими орнаментами. У них поєднані стримані кольори та витончені малюнки, яскраві барви та ніжні візерунки, що підкреслюють ніжність та вишуканість українок, їх природну красу.

Працівники бібліотеки ТНМУ відзначили Всесвітній день української хустки флешмобом «Українська хустка — роду Берегиня».

Запрошуємо усіх бажаючих сфотографуватися з українськькою хусткою. Світлини можна зробити на абонементі наукової літератури бібліотеки ТНМУ (вул. Січових Стрільців, 8) 8,9 і 10 грудня.











 


Немає коментарів:

Дописати коментар