І зараз, і завжди залишиться книга

Умберто Еко

"Борітеся - поборете!". До 208-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка (09.03.2022)


Щороку 9 березня Україна відзначає день народження Тараса Шевченка – символа України, поета, прозаїка, художника, громадського діяча, мислителя, палкого патріота України, безсмертного Кобзаря, який залишив нам свої неоціненні духовні надбання — твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. 

Образ Тараса Шевченка є символом української державності, української нації, національної єдності українців, символом поступу до внутрішньої свободи, чесності, правди, самовираження, символом, що надихає жити, боротися, кохати – як вічна святиня, як уособлення найвищого розуму і непізнаного духу, як невмируща душа і пам'ять української нації...  

Шевченко – перш за все, народний поет, бунтар, тому його твори так легко вписалися у сьогоднішню українську історію і... осучаснилися. 

Лише 47 років життя дарував йому Господь, але велич його історичної постаті важко переоцінити. Сьогодні його пророцтва актуальні, як ніколи. Недаремно Великого Кобзаря в нашому народі називають пророком.

Отож, читайте і перечитуйте Шевченкове слово, вивчайте його творчість, станьте гідними його заповідей і мрій!

Пропонуємо до вашої уваги віртуальна виставку-презентацію до 208-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар