І зараз, і завжди залишиться книга

Умберто Еко

«Партнерство — фактор успіху бібліотеки». У бібліотеці ТНМУ відбувся день фахівці для працівників бібліотек різних видів.

 

                                      Зібратися разом – це початок, 

триматися разом – це прогрес, 

працювати разом – це успіх! 

Генрі Форд

26 вересня 2022 року  в бібліотеці Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського МОЗ України відбувся День фахівця для працівників бібліотек різних видів на тему «Партнерство — фактор успіху бібліотеки», організований спільними зусиллями Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки, бібліотеки ТНМУ та  Тернопільського обласного відділення Української бібліотечної асоціації.

У заході взяли участь керівники та фахівці бібліотек вищих навчальних закладів міста Тернополя, а також обласної універсальної наукової бібліотеки й обласної бібліотеки для молоді, які ділилися з колегами своїми напрацюваннями та досвідом.

Привітали бібліотечних фахівців директор обласної універсальної наукової бібліотеки Василь Вітенко та директорка бібліотеки Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського МОЗ України Олена Проців.

Учасники зустрічі розповіли про  зміни, які відбулися в роботі бібліотек різних видів під час війни, а також обговорили можливості  співпраці сучасних книгозбірень, питання соціального партнерства та взаємодії з владою, бізнесом, громадськими організаціями.

Учасники зустрічі розповіли про  зміни, які відбулися в роботі бібліотек різних видів під час війни, а також обговорили можливості  співпраці сучасних книгозбірень  , питання  соціального  партнерства та взаємодії з владою, бізнесом, громадськими організаціями.

Про кооперація бібліотечно-інформаційної діяльності як перспективну  форму співпраці бібліотек вищих навчальних закладів  розповіла  директорка бібліотеки Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського МОЗ України Олена Проців. «Сьогодні координація і кооперація – не модний експеримент, а необхідний засіб існування бібліотек. – зазначила пані Олена. Тому головною метою діяльності  інформаційно-бібліотечних закладів в сучасних умовах є формування єдиного інформаційного простору на основі об’єднання і спільного використання ресурсів та інтеграція в регіональний, національний, європейський та світовий інформаційний простір».

Можливостям співпраці університетських із був присвячений виступ  директора бібліотеки Західноукраїнського національного університету ім. Л. Каніщенка, кандидата економічних наук, доцента, Казимира Возьного. Важливими моментами,  на яких зосередив увагу доповідач, були питання дотримання авторських  прав у мережі,  SEO-оптимізації сайтів, присутності бібліотек у вікіконтенті та рейтингування бібліотечних відвідувань.

Роль партнерства в контексті інноваційного розвитку бібліотек висвітлила у своєму виступі заступниця директора з наукової роботи та інформатизації Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки Галина Польова.

Досвідом реалізації цікавих партнерських проєктів поділилася заступнтиця директорки Тернопільської обласної бібліотеки для молоді Галина Якуб.

Про соціальне партнерство як  чинник розвитку бібліотеки розповіла завідувачка відділу читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки Людмила Рюміна.

Також учасники заходу обговорили можливі напрямки й шляхи співпраці бібліотек різного підпорядкування та питання, що їх ставлять перед бібліотечною галуззю виклики сучасного світу.





 
Більше фото за посиланням

Немає коментарів:

Дописати коментар