І зараз, і завжди залишиться книга

Умберто Еко

Владика Нестор привітав працівників бібліотеки ТНМУ із Міжнародним днем волонтера

5 грудня в Україні відзначили Міжнародний день волонтера. З цієї нагоди у бібліотеку Тернопільського національного медичного університету завітав архієрей Української Православної Церкви, Митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор.

Високопреосвященнійший владика привітав колектив бібліотеки ТНМУ,  щиро подякував за внесок у допомогу Збройним силам України та нагородив активних учасниць волонтерського проєкту «Вишиті символи доброчинності». Медалі «Хрещення України-Русі» було вручено директорці бібліотеки Олені Проців та працівницям читального залу Світлані Шпунар, Тетяні Майовецькій, Ірині Стасишин і Ларисі Даценко. Благословенні грамоти отримали завідувачка відділу обслуговування та зберігання фондів Євгенія Демків, завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Наталія Водюк, завідувачка відділу комплектування та наукової обробки документів Любомира Кіш, бібліотекарки Галина Галат, Світлана Дембровська, Тетяна Ковальська, Світлана Пушкар, гардеробниця Наталія Кобернюк та чергова Людмила Хомин.

Також працівниці університетської книгозбірні отримали подяки із нагоди Міжнародного дня волонтера від Благодійної організації «Благодійний фонд «Промінь Сонця» — ми проти опіків», що є постійним партнером бібліотеки в реалізації волонтерського проєкту. Подяки заступниці директора бібліотеки Валентині Галайчук та бібліотекаркам Валерії Гриськів, Ларисі Даценко, Наталії Древаль, Людмилі Кушнір, Тетяні Майовецькій, Надії Сивенькій, Ірині Стасишин та Галині Харитоновій вручили голова правління БФ «Промінь Сонця» Олена Мудра та капелан о. Володимир Андрухів.

Волонтерський проєкт «Вишиті символи доброчинності» реалізовується у бібліотеці ТНМУ від перших днів війни в Україні. Працівниці книгозбірні виготовляють вишиті сувеніри (різдвяні та новорічні прикраси, писанки тощо) і передають волонтерам для продажу на аукціонах та ярмарках у різних країнах світу. Зароблені кошти у подальшому використовуються на потреби ЗСУ. До участі в проєкті долучаються викладачі й студенти університету. За час існування ініціативи виготовлено понад 500 вишитих сувенірів. Також бібліотекарки активно долучаються до виготовлення окопних свічок та інших волонтерських проєктів, що реалізовуються в університеті.

Колектив бібліотеки щиро дякує митрополиту Тернопільському і Кременецькому Нестору за визнання внеску працівників книгозбірні в Перемогу України та керівнику БФ «Промінь Сонця» Олені Мудрій і о. Володимиру Андрухіву за співпрацю в реалізації волонтерського проєкту.

Інформацію надав Ігор Гаврищак. Світлини Миколи Василечка.

Джерело:  https://www.tdmu.edu.ua/blog/2023/12/07/vladyka-nestor-pryvitav-pratsivnykiv-biblioteky-tnmu-iz-mizhnarodnym-dnem-volontera/

Немає коментарів:

Дописати коментар