І зараз, і завжди залишиться книга

Умберто Еко

17 лютого - Всесвітній день спонтанного прояву доброти

 

Доброта — якість, яка цінується незалежно від свята, тому проявляти її варто не тільки сьогодні. Але сьогодні можна зробити ще більше добрих справ, ніж зазвичай.

Життя дано на добрі справи — говорить народна мудрість, а для того, щоб люди не забували про таку рису, як доброта — є, принаймні, 17 лютого. Саме в цей день багато хто відзначає неофіційне свято —
Всесвітній день спонтанного прояву доброти.

Історія свята

Хто започаткував традицію святкувати цей день, невідомо. Вперше його запровадили в американському місті Денвері 1995-го. З кожним роком це свято набуває все більшої популярності та заохочує всіх робити спонтанні добрі справи..

Свято не має політичного, релігійного або іншого забарвлення і покликане нагадати людству про роль добра в житті. Щорічно в цей день багато компаній та корпорацій проводять благодійні заходи, марафони тощо. Важлива відмітна їх риса цього дня — це спонтанність.

Не дивно, адже людство має ще одне свято, присвячене доброті. Це Всесвітній день доброти і відзначається він 13 листопада. А сьогодні, як і в будь-який інший день - саме час робити добрі справи на благо суспільству, країні, світу.

Традиції Дня доброти

Найпростішим виявом доброти в цей день буде ваше ставлення до оточуючих: добре слово, проста і не дуже допомога, підтримка, щирі слова, милі бесіди і приємні зустрічі. Увага, щирість — чи не головні й обов'язкові риси цього дня. 17 лютого можна і потрібно приділяти час близьким людям, провести його з сім'єю, рідними, друзями. Приємні слова можна сказати не обов'язково знайомим — доброта може полягати в звільненому в транспорті місці, поданій руці на виході з нього або ж щирому слові "дякую" на касі в супермаркеті.

Якщо ви хочете, щоб добро відчули як можна більше потребують ньому людей — сходіть в дитячий будинок, інтернат, будинок для престарілих, притулок для тварин. Неважливо, що ви туди з собою візьмете велику користь може принести щира посмішка і бесіда, ніж привезені з собою подарунки або матеріальна допомога. Пам'ятаєте, у всьому важливо проявляти щирість - вона справді цінна.

Детальніше: https://www.unian.ua/lite/holidays/10875377-vsesvitniy-den-spontannogo-proyavu-dobroti-istoriya-svyata-y-naykrashchi-privitannya.html

Немає коментарів:

Дописати коментар