І зараз, і завжди залишиться книга

Умберто Еко

Микола Никитюк: «Мріяти — важливо!»


У бібліотеці ТНМУ відбулася зустріч із пластичним та реконструктивним хірургом Медичного центру MEDEIRA (м. Київ), членом Всеукраїнської асоціації пластичних, реконструктивних і естетичних хірургів Миколою Никитюком. Вона продовжила цикл зустрічей «Випускники ТНМУ — гордість університету».
 
Під час зустрічі пан Микола розповів про себе, про те, чому обрав професією саме медицину та про особливості роботи пластичного та реконструктивного хірурга. 
«Мене завжди цікавила людина, —відзначив наш гість, — тому коли постало питання, куди піти навчатися, я обрав не вагаючись медичний університети. Адже тільки тут дають такі знання, які неможливо отримати ні в яких інших вишах, — ні в технічних, ні в гуманітарних». 
Після завершення навчання в університеті та проходження інтернатури на базі Тернопільської лікарні швидкої допомоги Микола Никитюк почав працювати лікарем-хірургом. Саме тоді з’явилася мрія зайнятися пластичною та реконструктивною хірургією. 
«Якось ось я побачив у Інтернеті кастинг на безкоштовне навчання в клініку пластичної хірургії у Києві, —згадав наш гість. — Він мав відбутися наступного дня. А пластична хірургія була моєю мрією, тому я швидко зібрав речі й поїхав до столиці. Після співбесіди із керівником клініки мене запросили на навчання». 
Після навчання пан Микола залишився працювати в одній з київських клінік пластичної хірургії, багато оперував, набував досвіду. 
Доктор Никитюк наголосив, що пластична хірургія — це не тільки про красу, молодість, вирівнювання носа чи підтяжку обличчя. Вона має надзвичайно важливий розділ —реконструктивну хірургію. Реконструктивних операцій потребують люди після поранень. травм, аварій, опіків. Саме тому Микола Никитюк разом із власником тернопільського медичного центру «Паракліт» Олегом П’ятничкою започаткували благодійний проект «Промінь милосердя у Тернополі від центру хірургії одного дня». Під час зустрічі на пан Микола розповів про особливості цього проекту та презентував новий благодійний проект, який має стартувати найближчим часом. 
Також наш гість згадав студентські роки, своїх викладачів, розповів про бібліотеку і книгу та їх роль у навчанні та професійному зростанні медика. 
На завершення Микола Никитюк побажав студентам ТНМУ мріяти, впевнено йти до реалізації своїх мрій і бути щасливими. 
Переглянути відеозапис зустрічі можна за посиланням: Микола Никитюк: «Мріяти — важливо!»
 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар