І зараз, і завжди залишиться книга

Умберто Еко

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

 

21 лютого в Україні і в світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято започатковано в листопаді 1999 року на 30-ій сесії генеральної конференції ЮНЕСКО в Парижі. Його мета – показати важливість та підтримати самобутність кожної окремої мови світу.

У світі існує безліч мов. За попередньою оцінкою їх кількість становить близько 6 тисяч. Мова кожного народу самобутня, розкриває менталітет і традиції нації, формує свідомість людини. знання мови допомагає розширити кругозір, глибше проникнути в культуру іншої країни.

Учені довели, що вік української мови – понад 7 тисяч років. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула. Для нас рідна мова – це не тільки безцінна спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Рідна мова – це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури. Це носій цінностей, знань, які передаються від покоління до покоління. Саме тому так важливо пам’ятати своє коріння та вітати рідних та близьких людей з цим чудовим святом.

Для тих, хто прагне дізнатися більше про рідну мову бібліотека ТНМУ презентує тематичну книжкову виставку «України рідна мова солов’їна, калинова».

Запрошуємо переглянути вставку на абонементі наукової літератури.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар