І зараз, і завжди залишиться книга

Умберто Еко

Презентація книги Володимира Панчишина «Ангели небесної сотні»

До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні у п’ятницю, 18 лютого 2022 року, в читальній залі бібліотеки Тернопільського національного медичного університетуімені І. Горбачевського відбулася зустріч студентів та викладачів ТНМУ з директором релігійного видавництва «Святих Володимира та Ольги», рицарем Міжнародної громадської організації «Суверенний рицарський орден Христа Спасителя», кандидатом біологічних наук Володимиром Панчишиним – автором книги «Ангели небесної сотні».

Захід і всіх присутніх благословив отець Омелян Кобель, учасник Майдану та очевидець унікальних та трагічних подій Революції Гідності.

День Героїв Небесної Сотні відзначають щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Сумний список Небесної Сотні налічує 107 героїв. Ан гели небесної сотні віддали своє життя за честь, за волю, за право бути народом, за країну в якій не страшно жити і народжувати дітей…

Володимир Григорович, презентуючи книгу «Ангели небесної сотні. Молитви до Небесних Сил за захист українського народу», зазначив, що вона є відгуком зболеної християнської душі на доленосні події 2013-2014 років та переломну суспільно-політичну ситуацію в Україні.

Книга містить молитви, написані автором, інформацію про Героїв Небесної Сотні, зібрані й впорядковані молитви видатних діячів Християнської Церкви, вірші письменників та учасників Євромайдану й ілюстрації, які підсилюють розділи.

Унікальне подарункове видання, доповнене відеоматеріалами та збіркою пісень, викликало зацікавлення та жваве обговорення.

Учасники зустрічі вшанували пам’ять загиблих героїв “Молитвою за Україну” та хвилиною мовчання.

Марта Руденко, керівник відділу виховної роботи та культурного розвитку ТНМУ, подякувала автору за титанічну працю та за таку важливу зустріч у ці пам’ятні дні: «Наш святий і моральний обов’язок – пам’ятати найкращих хлопців і дівчат, які подарували нам можливість жити далі, зберегли нам Україну. На жаль, війна не припиняється, тому ми й надалі мусимо протистояти ворогу, бути сильними та мужніми, берегти нашу країну».

Аби зустрітися з автором й ознайомитися з книгою, на презентацію завітали студенти, викладачі та небайдужі жителі міста. Усі бажаючі можуть переглянути видання у стінах бібліотеки ТНМУ.

Журналістка ТНМУ Соломія Гнатишин.

Світлини авторки. 

Джерело:  https://www.tdmu.edu.ua/2022/02/20/prezentatsiya-knygy-volodymyra-panchyshyna-angely-nebesnoyi-sotni-u-tnmu/

 

Немає коментарів:

Дописати коментар