І зараз, і завжди залишиться книга

Умберто Еко

Іван Олександрович Ситник — вчений-мікробіолог, педагог: до 95-річчя від дні народження

 

7 вересня виповнилося 95 років від дня народження Івана Олександровича Ситника.
Професор Ситник І. О. розробив оригінальний науковий напрямок — формування та функціонування мікробіоценозів шкіри людини в нормі та при патології. Успіхи з вивчення цієї проблеми настільки були вагомі, що кафедру мікробіології Тернопільського медичного університету імені І. Я. Горбачевського вважали основною науковою установою в Україні з вивчення проблеми мікробної екології людини.
Впродовж п’яти років Іван Олександрович з колективом кафедри вивчав особливості дії високовольтних електричних розрядів на різні види бактерій та грибів. За результатами дослідження, було встановлено оптимальні параметри дії електрогідравлічної установки на кормові дріжджі, що приводило до їх руйнування та смерті.
Завдяки науковим розробкам Івана Олександровича Ситника з проблем екології в Україні виникла ціла школа мікробіологів, котрі вивчали формування і роль мікрофлори шкіри людини.
Інформаційно-бібліографічний відділ бібліотеки ТНМУ підготував покажчик праць «Іван Олександрович Ситник — вчений-мікробіолог, педагог» .

Немає коментарів:

Дописати коментар