І зараз, і завжди залишиться книга

Умберто Еко

«Рідна земле, навік повінчався з тобою…»

У читальній залі ТНМУ відбулася творча зустріч
з поетом Володимиром Присяжним 

29 вересня 2022 в читальній залі бібліотеки ТНМУ, відбулася творча зустріч з українським поетом Володимиром Присяжним «Рідна земле, навік повінчався з тобою…». Зустріч проведено в рамках Декади відкритих дверей, приуроченої до Всеукраїнського дня бібліотек. Разом з паном Володимиром гостями книгозбірні стали співак і композитор Ігор Вовчак та доктор мистецтвознавства, професор кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва ТНПУ ім. Володимира Гнатюка Олег Смоляк, голова Тернопільської обласної організації Національної спілки письменників України Валентина Семеняк-Штангей.

Провідний бібліотека читального залу Світлана Шпунар представила присутнім гостя та коротко розповіла про його життєвих та творчий шлях.

А далі звучали вірші та пісні.

Рідна земле, на вік повінчався з тобою,
Вріс глибоко корінням прадавнього роду.
До невигойних ран пригорнуся щокою
І сповию любов’ю натомлену вроду….

Пан Володимир ділився з учасниками зустрічі особистими спостереженнями, спогадами, переживаннями. Він читав вірші, що оспівують нашу Батьківщину, її чарівну природу, батьківську любов, кохання…

Пісні на слова Володимира Присяжного виконав лауреат літературно-мистецької премії ім. Д Луценка «Осіннє золото», соліст оркестру «Доля» Ігор Вовчак. У його виконанні прозвучали пісні «Весняні морози», «Листопад», «Майнула осінь» та ін. Зворушила і не залишила нікого байдужими пісня «Небесна сотня», слова якої народились у пам'ятну ніч Майдану, коли розстріляли незабутнього Сергія Нігояна. Присутні слухали стоячи...

Директорка бібліотеки  Олена Проців тепло подякувала гостям, побажала нових творчих здобутків  і висловила надію на нові творчі зустрічі.








 

Немає коментарів:

Дописати коментар