І зараз, і завжди залишиться книга

Умберто Еко

Запрошує бібліотека ТДМУ

З 20 по 30 вересня в бібліотеці Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського відбуватиметься Декада відкритих дверей, присвячена Всеукраїнському дню бібліотек. Працівники книгозбірні запрошують усіх бажаючих завітати до бібліотеки та взяти участь у заходах, які проводитимуться в ці дні: презентаціях книг, вечорах-зустрічах з цікавими людьми, оглядах, екскурсіях тощо.
Під час екскурсій студенти-першокурсники зможуть ознайомитися з інформаційними ресурсами бібліотеки, режимом її роботи та правилами користування.
Акція «Подаруй бібліотеці книгу» дасть можливість усім бажаючим зробити свій внесок у збагачення фонду університетської книгозбірні.
20 вересня о 15.30 у читальній залі бібліотеки  відбудеться творчий вечір  «Теплі історії від Надії Гербіш» за участі відомої тернопільської письменниці, журналістки, перекладача Надії Гербіш.
nadiyka
21 вересня о 15.30 запрошуємо усіх бажаючих на відкриття українсько-індійської розмовної школи «Прамова». Українські студенти і жителі міста матимуть можливість вивчати хінді від носіїв цієї мови – індійських студентів. Нагадаємо, що прамовою української є санскрит. Українська мова має дуже багато схожих слів, які є в санскриті. Хінді вважають сучасною версією санскриту. Отже, бажаючі мають можливість дослідити схожість слів у двої мовах, вивчити іншу мову і збагатити свій світогляд.
Сьогодні мова хінді входить до найпопулярніших мов світу попри те, що рідною її вважає лише близько 40% громадян Республіки Індія. Крім Індії хінді широко розповсюджена в Пакистані, Індонезії, Непалі та навіть на Карибських островах. У світі всього 13 мов на яких розмовляє більше 100 мільйонів людей, до них належать китайська, англійська, хінді, іспанська, російська, арабська, бенгальська, португальська, малайська, індонезійська, французька, японська, німецька та урду….
ukraine-2
Для іноземних студентів буде можливість краще опанувати розмовну українську мову, аби вони могли краще на час навчання інтегруватися в українське суспільство, більше пізнавати наші традиції, знаходити спільну мову з громадянами України. Мовна школа діятиме в рамках діяльності Українсько-індійського клубу співдружності «Санскріті», партнером якого є Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського.
22 вересня від 10.00 до 17.00 у читальній залі бібліотеки відбуватиметься День інформації. До уваги викладачів, аспірантів та студентів ТДМУ будуть представлені нові надходження фахових періодичних видань та підручників.
25 вересня о 16.00 у читальній залі бібліотеки відбудуться поетичні читання літературної студії «Сім герц». «Сім герц» – літгенерація свідомої молоді, котра намагається абстрагуватись від поетичних кліше, ідіостильних копірайтів та графоманських епатажних тенденцій. Безперервна робота над гравіруванням текстів, розширення ідейно-тематичних кіл стали для студійців непорушними правилами.
завантаження (1)
26 вересня о 15.30 запрошуємо усіх бажаючих відвідати творчу зустріч «Майстер інтриги, лікар, письменник» з відомим українським письменником, автором багатьох детективних романів і трилерів, членом Національної спілки письменників України, переможцем літературних конкурсів «Золотий Бабай» (2002) та «Коронація слова» (2005), лауреатом обласної премії в галузі культури за 2014 рік у номінації «Література — імені Богдана Лепкого» та Всеукраїнського літературного конкурсу «Коронація слова — 2015» лікарем-хірургом Олексієм Волковим.
27 вересня о 15.30 запрошуємо усіх бажаючих на перегляд та презентацію нових посібників з домедичної допомоги видавничого дому «Ожива».
28 вересня об 11.00 відбудеться урочисте святкування Всеукраїнського дня бібліотек.
29 вересня о 13.30 запрошуємо усіх бажаючих відвідати творчу зустріч «Гортаючи сторінки історії» з українським вченим-патофізіологом, доктором медичних наук, професором, академіком Української екологічної академії наук, співредактором ювілейного видання «Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського: історія і сучасність», одним з перших випускників університету Василем Васильовичем Файфурою.
На сайті бібліотеки ТДМУ (http://library.tdmu.edu.ua) до уваги користувачів презентації нових надходжень, віртуальні виставки, електронні каталоги, інша цікава інформація.
Ласкаво просимо до бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар