І зараз, і завжди залишиться книга

Умберто Еко

"Гортаючи сторінки". Творчий вечір професора Миколи Кашуби

У читальній залі бібліотеки ТДМУ відбувся творчий вечір завідувача кафедри загальної гігієни та екології, професора, члена Спілки письменників України Миколи Кашуби з нагоди його 70-річчя. Привітати Миколу Олексійовича прийшли його давні друзі, колеги, шанувальники його літературної творчості.
Розпочався захід з виступу голови обласної організації Національної спілки письменників України Олександра Смика. Він зазначив, що недавно рішенням правління НСПУ М.О.Кашуба прийнятий в лави Національної спілки письменників України, яка налічує 1600 сучасних майстрів слова. Це зовсім небагато для такої великої держави як Україна. Відрадно, що тепер в колективі ТДМУ – четверо членів НСПУ.
Фахівець профілактичної медицини, талановитий науковець і педагог Олексій Кашуба успішно працює й на літературній ниві. Є звання, є статус, є роки, збагачені досвідом… Олександр Смик побажав ювіляру довгих і плідних творчих років, міцного здоров’я та подарував йому свою нову книгу.
Вітаючи ювіляра, присутні дякували йому за чудові книги, які він написав. Декан факультету іноземних студентів, професор Петро Сельський наголосив, що творчість Миколи Кашуби викликає і викликатиме жвавий читацький інтерес.
Завідувач кафедри медичної фізики, діагностичного та лікувального обладнання ТДМУ, доктор технічних наук, доцент Юрій Рудяк зазначив: «Наукові і літературні здобутки Миколи Олексійовича свідчать про дивовижну багатогранність його особистості і нинішній творчий вечір для мене – тому підтвердження».
Про багатогранність таланту Миколи Кашуби говорив і академік НАМНУ, професор ТДМУ Михайло Андрейчин: «Лікар профілактичної медицини, вчений, мислитель, письменник… Все, чим займається Микола Олексійович, він робить на високому професійному та науковому рівні. Я знаю Миколу Олексійовича багато років. Він непересічна й цікава людина і творчість його на диво різноманітна: це і поезія, і проза».
Михайло Антонович подарував  ювіляру книгу «Луцій Сенека: діалоги», побажавши йому подальших творчих ужинків.
Щирі вітання ювіляру й побажання щастя, наснаги та нових здобутків  висловила заступник ректора з видавничих питань Любов Логін.
Директор університетської бібліотеки Олена Проців вручила квіти Миколі Олексійовичу і зворушливо подякувала йому за цікаве спілкування.
Творчий вечір Миколи Кашуби  завершився автограф – та  фотосесією.
Лідія Хміляр

Немає коментарів:

Дописати коментар